pic1 pic2 pic1 pic1
Husky Farm  
Veijejaur

Vi, det är...

Uschi Schulze  

Född 1960 i Dresden. Mor till tre barn (Stephan, Alexandra och Tom) och sex barnbarn.


År 1996 köpte jag min första Siberian Husky (Afra). Eftersom hun endast motvilligt lämnade ensamma köpte jag den andra tiken (Jessy). Till de två flickorna kom snart en annan hane (Shadow). Min lilla trio arbetat flitigt på hembyggda trehjuling.

I januari 2001 tillkom den fjärde Husky. Med Spike därefter start med i 4-spann klassen i Rogäsen. Min första tävling. Smittad av Husky viruset förstorade jag mitt spann, lärde känna Steffen och startade i 6-spann klassen.

2002, vår flytt till Sverige.
Efter inledande svårigheter är jag mycket glad idag att jag har vågat detta steg. Jag har byggt upp min egen verksamhet och jobbar utöver på sommarn på äldreboende i Arjeplog. Vintern är till hundarna. Hundträning, snöröjning, snöröjning, hundträning. Speciellt mycket kärlek och tid jag satsa på valparna. Vår sommar/vinter gäster hör alltid till familjen. Jag har alltid ett öppet öra på sina frågor så att de kan förvänta sig en minnesvärd vistelse hos oss på Husky-Farm.

 

 

 

 

 

...och...

Steffen Neumann

Född 1966 i Guben, en liten stad i östra Tyskland, bara 100m från Polen. Är far till en dotter, Elisa.

Intresset för hundsport (utställningar och utbildning av tjänstehundar) började med hans första hund, Bobtail Klara år 1984. I och med att han skaffade sin första Sibirian Husky 1987 fick han ”draghundsviruset”.

De följande 15 åren deltog han i barmarkstävlningar, sprint- och medeldistanstävlingar i Tyskland, Österrike, Italien, Polen och Tjeckien.

Genom flytten till Sverige 2002 blev drömmen om de riktigt långa tävlingarna sann, och att avla och träna ett konkurrenskraftigt spann för 1000 km-tävlingar är idag hans livsuppgift.
Hans hobby: att tjäna pengar. Han är utbildad fönster- och dörrsnickare, och för att tjäna in pengar till all hundmat jobbar han idag som byggnadsarbetare på en norsk oljeplattform..